Inför / efter

Inför din tatuering

Tänk på att en tatuering anstränger din kropp under tiden den utförs och även under läkning, så se till att vara utvilad och att du ätit innan du skall tatueras. En annan del att tänka på är att undvika tatuering i samband med förkylning och infektioner då det kan på verka läkning och anstränga immunförsvaret mer än nödvändigt.  Det samma gäller alkohol. 

 

Skötselråd & Eftervård

Låt plasten/tegadermen sitta kvar över natten om vi ej sagt annat. Minst 6 timmar, max 24 timmar. Vid borttagning av bandaget, tvätta av tatueringen med ljummet vatten och parfymfri tvål. Låt tatueringen lufttorka något alternativt badda den torr med en REN handduk. Smörj in tatueringen med salva (vi rekommenderar Bepanthen) i ett TUNT lager. För mycket salva kan ha motsatt effekt då det kan samla smuts och bakterier.Tatueringen bör smörjas 3-5 gånger per dag eller när den börjar kännas torr. Var noga med att tvätta händerna innan.

Tänk på att tatueringen är ett sår och behöver få läka ifred . Ta inte på tatueringen i onödan och låt tatueringen få andas så mycket som möjligt. Klia inte och undvik att sola, bada och basta under tiden den läker. Låt eventuella skorpor falla bort av sig självt. Läkningen tar ca 10-14 dagar och du skall smörja tatueringen under hela läkningsprocessen även om tatueringen kan se ”färdig” ut.